infakt__frame.jpgGradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević i upravnik valjevskog Doma zdravlja dr Danka Živanović potpisali su danas u Kragujevcu sa predstavnicima Ministarstva zdravlja ugovor o učešću u Projektu “”Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou””.

Projekat predviđa finansiranje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite osetljivim grupama stanovništva, unapređenje kvaliteta rada zdravstvene ustanove i uvođenje informacionog sistema u domove zdravlja. Kako je predviđeno Ugovorom, obaveze grada su da obezbedi uslove i sredstva za uspešnu primenu informacionih tehnologija, da izradi strateške planove i planove razvoja zdravstvene zaštite, da uspostavi delotvoran i održiv način saradnje na lokalnom nivou u oblasti zdravstvene zaštite i sprovodi kampanju za podizanje svesti stanovništva o pravima u vezi sa zdravstvenom zaštitom.

Dom zdravlja će, između ostalog, biti u obavezi da pokrene i sprovede postupak akreditacije zdravstvenih ustanova, dok će ministarstvo, pored finansijske podrške čitavom projektu, pružiti i stručnu, konsultativnu i institucionalnu podršku zdravstvenim ustanovama u realizaciji ugovorenih obaveza.

U skladu sa potpisanim Sporazumom o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, ovaj projekat sprovode Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo rada i socijalne politike.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…