infakt__frame.jpgPomocnik gradonacelnika Radivoje Milutinovic danas je u Gornjem Milanovcu potpisao ugovor sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu o dodeli 1.200.000 dinara, za nabavku minibus vozila za prevoz dece i mladih sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom u Valjevu. Ova sredstva se dodeljuju iz budžeta Republike, koja se ostvaruju priredivanjem igara na srecu, a koriste za finansiranje lokalnih samouprava.

U okviru pružanja pomoci jedinicama lokalne samouprave u realizaciji razlicitih oblika solidarnosti sa licima koja su u suštinski nejednakom položaju sa ostalim gradanima, kao i sa licima sa posebnim potrebama i pomoci socijalno-humanitarnim organizacijama na njihovoj teritoriji, gradu Valjevu je dodeljeno 1.200.000 dinara. Ovaj novac ce biti osnova za obezbedivanje preostalog novca za nabavku ovog vozila, koji ce deci i mladima olakšati prevoz do objekata u Popuckama i u Tešnjaru.

Prošle nedelje su u našem gradu otvorena dva nova objekta – Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju i Klub za osobe sa invaliditetom, cija je vrednost radova 25 miliona dinara. Grad Valjevo ce i u budžetu za iducu godinu izdvojiti oko deset miliona dinara za ove dve nove usluge iz oblasti socijalne zaštite, kako bi se poboljšao položaj za ove najugroženije kategorije stanovništva u Valjevu.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…