seminari zene2.jpgNa parkingu iza zgrade Doma zdravlja Valjevo juče je postavljen kontejner sa mobilnim mamografom, na kome će od danas početi da se obavljaju pregledi žena sa teritorije Kolubarskog okruga. Kontejner sa aparatom sadrži čekaonicu, prijavni pult, dve kabine za presvlačenje, kao i prostoriju sa aparatom i ima odlične uslove za obavljanje pregleda.

Sve zainteresovane žene i dalje se mogu javljati na brojeve telefona 0800 014 014 (za pozive sa fiksne mreže) i 0700 014 014 (za pozive sa fiksne mreže i mobilne 064 i 065). Zakazivanje i pozivanje žena obavljaju operateri Call centra Kompanije “Pakom”, koja je partner Zdravstvenog centra Valjevo u ovoj kampanji. Prijavljivanje za pregled može se obaviti i putem web sajta “www.zcvaljevo.rs”. Mamografija se za žene starije od 45 godina zakazuje automatski, dok se za mlađe najpre zakazuje klinički pregled, koji se obavlja u prizemlju Poliklinike valjevske Bolnice, nakon čega se određuju dalje dijagnostičke procedure, ultrazvučni i mamografski pregledi.

Poželjno je poneti fotokopije kliničkih izveštaja i eventualnih ranijih mamografskih pregleda kako bi se izbegle gužve na fotokopir aparatu mamografa.

Mobilni mamograf je donacija Fonda B92 Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, a pregledi žena na različitim područjima se obavljaju u okviru Nacionalnog programa “Srbija protiv raka”. Od raka dojke u Srbiji godišnje oboli 4000 žena, od kojih trećina umre, iako je ta bolest potpuno izlečiva ako se otkrije na vreme.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…