infakt__frame.jpgNakon jučerašnjeg razgovora gradonačelnika Valjeva Zorana Jakovljevića i ministra odbrane Dragana Šutanovca u Beogradu, postignut je dogovor u načelu da grad obezbedi stanove u vrednosti od 50 miliona dinara i postane vlasnik Doma vojske.
Master planom Vojske Srbije predviđeno je da nekoliko parcela i vojnih objekata u gradu bude otuđeno od Vojske Srbije.
Ovom prilikom, ministar odbrane još jednom je izneo čvrst stav Vojske Srbije da objekte i parcele neće ustupati bez novčane nadoknade. Ministarstvo odbrane već pregovara sa nekoliko gradova u Srbiji gde je predviđena prodaja vojne imovine u skladu sa ovim stavom. Na sastanku sa gradonačelnikom rečeno je da će se Valjevu izaći u susret i učiniti ustupak, jer je na osnovu predhodnih pregovora već obezbeđeno 5 stanova u vrednosti od 15 miliona dinara. Procenjena vrednost Doma vojske je 50 miliona dinara, a grad će budžetom predvideti sredstva za učešće u izgradnji preostalih stanova u vrednosti od 35 miliona dinara. Postignut je dogovor da se ovaj plan realizuje do septembra naredne godine.
Inače, grad je u više navrata predhodnih godina pokušavao da sa Vojskom Srbije i Ministarstvom odbrane postigne dogovor o otkupu Doma vojske, nekada velelepne građevine pod zaštitom države, svojevrsnog simbola grada, koji je nakon decenije kontinuirane nebrige postao potpuno ruiniran. Nakon postignutog dogovora, rešenje ovog dugogodišnjeg problema je već sasvim izvesno u roku od godinu dana, što će na prvom mestu biti značajno za grad Valjevo kome je u interesu da kad postane vlasnik, rekonstruiše ovaj objekat na atraktivnoj lokaciji u samom centru i vrati mu pređašnji sjaj.
Gradonačelnik Jakovljević ovom prilikom, preneo je ministu Šutanovcu da je Valjevo, pored Doma vojske, zainteresovano i za kupovinu Kasarne „Kadinjača” i Vojnog poligona „Đenovac” na Petom puku površine 30 hektara. Pregovori o tome počeće tek nakon dobijanja elaborata i procene vrednosti imovine, koji se trenutno rade u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…