metalac.jpgKošarkaši Metalca izgubili su prvu utakmicu u Balkanskoj ligi od bugarske ekipe Euroins Cherno More sa 85:73. Iako je valjevski tim dobio prvu četvrtinu, domaćini su u drugoj i trećoj zahvaljujući odličnom šutu za tri poena ostvarili prednost od čak 19 poena. U poslednjoj četvrtini, košarkaši Metalca uspeli su da delimično smanje prednost Bugarskog tima na 12 razlike koliko je bilo na kraju susreta. Najbolji učinak u redovima Metalca bili su Marojević sa 23 poena i 13 skokova i Ljubojević sa 14 poena i 8 uhvaćenih lopti. susret je odigran pred oko 1000 gledalaca u sportskoj hali u Varni.

Takmičenje u Balkanskoj košarkaškoj ligi podeljeno je u dve grupe po 12 klubova, a pored košarkaša iz Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Rumunije, nastupaju i srpski predstavnici Metalac iz Valjeva i OKK Beograd.

U grupi A se nalazi valjevski Metalac, Černo more iz bugarske Varne, Rabotnički iz Skoplja, prošlogodišnji šampion Rilski iz Bugarske, rumunski Gaz metan i Lovćen sa Cetinja.

U grupi B igraće pored OKK Beograda i Levski iz Sofije, Kavadarci iz Makedonije, Spartak iz bugarskog Plevena, Steaua iz Rumunije i Mornar iz Bara.
Dve prvoplasirane ekipe plasiraće se u završnicu lige.

A nakon povratka iz Bugarske košarkaši Metalca imaće tri dana pauze do nove utakmice, ali u domaćem prvenstvu, a protivnik će biti ekipa Proleter Naftagasa iz Zrenjanina. Utakmica se igra u nedelju od 19 sati u Sportskoj hali Arena u Zrenjaninu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…