metalac.jpgUz Jadransku ligu, sprski klubovi i ove sezone igraju u još jednom regionalnom takmičenju.
Danas, utakmicama prvog kola, počinje takmičenje u Balkanskoj košarkaškoj ligi u kojoj će ove godine pored još 10 klubova iz Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Rumunije, nastupati i srpski predstavnici Metalac iz Valjeva i OKK Beograd.

Liga je podeljena u 2 grupe. U grupi A se nalazi valjevski Metalac, Černo more iz bugarske Varne, Rabotnički iz Skoplja, prošlogodišnji šampion Rilski iz Bugarske, rumunski Gaz metan i Lovćen sa Cetinja.

U grupi B igraće pored OKK Beograda i Levski iz Sofije, Kavadarci iz Makedonije, Spartak iz bugarskog Plevena, Steaua iz Rumunije i Mornar iz Bara.

Srpski klubovi takmičenje počinju danas. Košarkaši Metalaca već su otputovali u Varnu gde će odigrati utakmicu sa ekipom Černo more, a OKK Beograd takođe putuje u Bugarsku gde će igrati sa Spartakom u Plevenu.

Po dve prvolpasirane ekipe iz obe grupe izboriće plasman na završni turnir.

Cilj ove lige je da se podigne kvalitet igre u tim klubovima i postane veći od onog u domaćim prvenstvima. Ovo je druga sezona održavanja balkannske lige čime je pružena šansa košarkasima sa Balkana da pokažu da znaju da igraju košarku.

Iako imamo Jadransku i domaću ligu, mislim da će igranje u Balkanskoj ligi pomoći manjim srpskim klubovima da napreduju, ali i da prenesu znanja na domaći šampionat.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…