infakt__frame.jpgPodela ključeva za 41 porodicu sa statusom izbeglih i prognanih lica u zgradi na Petom puku zakazano je za sutra. U proteklom periodu intenzivno se radilo da se objekat prikači na struju, vodovod, kanalizaciju i telefonske vodove, a završeni su i radovi vezani za zaštitnu ogradu, gelendere i ulazna vrata.

Ova stambena zgradu za socijalno stanovanje u naselju Peti puk, trebalo je da bude gotova još prošlog leta, ali je izvođač radova imao problem sa likvidnošću zbog čega su radovi kasnili, a Vlada Italije kao finansijer izgradnje kroz program UN Habitat zapreto je da će grad ostati bez predviđenoih sredstava jer je treći put produžen rok za završetak ponovo bio probijen.

Zgrada za socijalno stanovanje u naselju Peti puk ima 41 stan koji će na korišćenje dobiti izbegličke i socijalno ugrožene porodice, koje će plaćati mesečnu kiriju od 1,2 evra po kvadratu stambenog prostora, dok će tri lokala u prizemlju zgrade grad koristiti za izdavanje.
Italijanska vlada je u projekat socijalnog stanovanja u Valjevu do sada uložila 627.000 dolara, a po konačnom završetku poslednjeg objekta uplatiće preostalih 75.000 dolara.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…