seminar.jpgNovim propisima o igrama na sreću biće zabranjen ulazak maloletnika u igraonice i kladionice, a kazne za vlasnike objekata koji ne budu poštovali ove propise biće 10 puta veće.
Načelnik Uprave za igre na sreću Mile Simojlović je rekao da još nije precizirana udaljenosti od škola na kojoj će igraonice i kladionice moći da se nalaze, ali da će izmene Zakona o igrama na sreću obezbediti bolju zaštitu maloletnika i efikasniju kontrolu rada organizatora igara na sreću. Uprava za igre na sreću kontroliše rad više od 2.500 objekata u Srbiji, a za te poslove ima sedam inspektora i jedno terensko vozilo.
Uprava pokreće prekrašajne postupke i za utvrđene nezakonitosti izriče kazne od 10.000 do 1.000.000 dinara, odnosno za odgovorna lica od 500 od 50.000 dinara.

Profesor psihologije Žarko Trebješanin smatra da udaljenost objekata za ogranizovanje igara na sreću ne treba da se meri metrima već onim što je u glavama maloletnika.
On je upozorio da u Srbiji skoro dva puta ima više igraonica i kladionica nego škola i da oko 11 odsto maloletnika pati od zavisnosti od igara na sreću.

Sadašnjim Zakonom o igrama na sreću zabranjeno je maloletnicima da učestvuju u posebnim igrama na sreću, kao što su igre na automatima, u kazinima i klađenje, ali oni mogu da u pratnji roditelja da posećuju takve objekte čija najmanja udaljenost od škola treba da bude 150 metara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…