infakt__frame.jpgNakon što je prošle nedelje izabran ponuđač za izgradnju obilaznice oko Osečine, ove nedelje stiže još jedna dobra vest kada su infrastrukturni radovi u opštini u pitanju. Zajedno sa asfaltiranjem kolovoza u Nemanjinoj i Hajduk Veljkovoj ulici u tim ulicama će biti postavljena nova kanalizaciona mreža i potpuno obnovljena vodovodna mreža, u ukupnoj dužini od 1300 metara.
Ukupna vrednost radova iznosi 31,5 miliona dinara, a sredstva su ponovo obezbeđena iz programa Nacionalnog investicionog plana. Najpovoljniju ponudu za izvođenje radova imalo je preduzeće „Autotransport“ iz Valjeva, a radovi treba da počnu oko 20. oktobra i neće trajati duže od dva meseca.
„U naredne dve godine planiramo da cela opština Osečina bude pokrivena kanalizacionom mrežom, što će biti moguće tek nakon završetka izgradnje obilaznice. Onda će i veoma problematična Karađorđeva ulica moći u potpunosti da se uredi“, kaže Nenad Stevanović, predsednik opštine Osečina, i dodaje da su problemi u kišnom periodu u ovim ulicama bili veoma veliki, što je bio razlog da ih stručnjaci NIP-a odrede kao prioritet u rekonstrukciji.
„Prošlogodišnje postavljanje kanalizacionog kolektora je bio preduslov da se Osečina u potpunosti uskladi sa vremenom u kome živimo, a planirana izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda će zaokružiti naše napore da unapredimo kvalitet svakodnevnog života naših sugrađana i nas samih, sve vreme vodeći računa o zdravlju i o zaštiti životne sredine“ – dodao je Stevanović.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…