infakt__frame.jpgGrad Valjevo dobio je Priznanje u oblasti slobodnog pristupa informacijama od javnog značaja u kategoriji organa javne vlasti lokalne samouprave. Odluku o dodeli ovog laskavog priznanja kojim se Valjevo svrstalo među organe javne vlasti koji drugima mogu služiti kao pozitivan primer kroz poštovanje principa otvorenosti u radu, doneo je žiri čiji su članovi domaći stručnjaci u ovoj oblasti i predstavnici udruženja građana, saopšteno je danas iz Odseka za informisanje i protokol grada Valjevo.

Priznanje je dodeljeno onim državnim organima koji su se u proteklih godinu dana posebno istakli u afirmisanju pristupa informacijama od javnog značaja kao jednog od osnovnih ljudskih prava i fundamentalnog principa dobre uprave.
Priznanje je biti uručeno danas u Medija centru u Beogradu, na svečanosti povodom obeležavanja „Međunarodnog dana prava javnosti da zna”, koju organizuju Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, Misija OEBS-a u Srbiji, Koalicija nevladinih organizacija za pristup informacijama i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Svečanosti u Beogradu, na kojoj je pored ostalih govorio i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, zamenik Ambasadora Misije OEBS-a u Srbiji Tomas Mor i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, prisustvovao je i gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević sa saradnicima.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…