infakt__frame.jpgOdeljenje za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda Gradske uprave uputilo je nova rešenja za porez na imovinu i nadoknadu za korišćenje građevinskog zemljišta za tri tromesečja 2009. godine. Rok za uplatu obaveza za treći kvartal istekao je 15. avgusta, a građani i pravni subjekti koji su platili akontaciju po starim rešenjima, u roku od 15 dana od prijema plaćaju samo razliku u odnosu na iznos novog rešenja.

Iz poreskog odeljenja podsećaju građane koji nisu primili rešenja da mogu da ih preuzmu na 10. spratu zgrade Gradske uprave, u sobi 108. Takođe, građani kod kojih se nepokretnosti vode na preminula lica treba hitno da podnesu poreske prijave PPI-2 na ime naslednika. Građani su zakonom obavezni da svaku promenu od značaja za oporezivanje prijave u roku od 10 dana od nastanka promene.

U toku je sveobuhvatna kontrola prijavljenosti objekata, a građani koji nisu prijavili porez na nepokretnosti mogu to i dalje učiniti čime će izbeći prekršajne prijave.

U interesu Grada i građana Valjeva je da se izvorni prihodi što bolje realizuju jer u potpunosti ostaju na raspolaganje Gradu, pogotovo kada su drastično umanjena transferna sredstva iz Republike. Porez na imovinu, nadoknada za korišćenje građevinskog zemljišta i lokalna komunalna taksa za isticanje firme izvorni su prihodi čija je naplata poslednjim Zakonom o finansiranju lokalne samouprave prešla u nadležnost opština i gradova.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…