infakt__frame.jpgU Osečini je danas počela tradicionalna turističko-privredna i poslovna manifestacija “Sajam šljive”. Na samom početku manifestacije otvarena je novoizgrađena najsavremenija fabrika za sušenje voća, godišnjeg kapaciteta 2.000 tona suvog voća. U izgradnju fabrike mešovita srpsko-ruska kompanija iz Moskve i Osečine investirala je više od dva miliona evra i u njoj će posao dobiti 70 radnika iz ovog kraja. Manifestaciju koja okuplja nekoliko stotina proizvođača ovog voća iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika, otvorio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Tokom trajanja ove manifestacije biće održane izložbe šljiva i proizvoda od šljiva, domaće radinosti, bogat kulturno-umetnički program, a neće izostati ni stručna savetovanja koja imaju za cilj da doprinesu da ovo voće postane jedan od brendova Srbije, uz donošenje strategije razvoja šljivarstva u Srbiji.
Najbolji proizvođači šljive i proizvoda od šljive biće nagrađeni dukatom i zlatnim, srebrenim i bronzanim medaljama.

Pokrovitelji četvrtog po redu Sajma šljiva je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a organizator Skupština opštine Osečina.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…