m4.jpgS obzirom da Nacionalni Investicioni Plan predstavlja najveći razvojni program Srbije i instrument države za smanjenje regionalnih razlika Ministarstvo za NIP početkom godine pokrenulo je program: “Razvoj infrastrukture u 40 najnerazvijenijih opština u Republici Srbiji”. U Ovaj program ušla je i opština Mionica gde će biti izvršena izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Banji Vrujci – druga faza
Otvoreni sportski tereni i dečija igrališta lokalnog značaja Mionica, Izgradnja ulice Ratka Petrovića, izgradnja razvodne mreže u selu Dučić u vrednosti od ukupno 34.927.387 dinara.

У 40 најнеразвијенијих општина у Србији комунална и путна инфраструктура је катастрофална, 46 одсто становника није прикључено на систем водоводне мреже и пије воду из бунара која се не контролише, а 85 одсто нема канализацију. У складу са тим највећи број пројеката се односи на изградњу водоводне и канализационе мреже, и путева и очекује се да ће реализација ових пројеката посредно повећати запосленост становништва. Значај овог Програма развоја инфраструктуре у 40 најнеразвијених општина Србије представља партнерски однос Министраства и општина у утврђивању приоритета и реализацији пројеката, али и то што се први пут са централног нивоа, системски и сихронизовано одговара на потребе грађана ових подручја.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…