infakt__frame.jpgNa Danima Šljive, koja se održava u Osečini, od 28. do 29. avgusta posetioci imaju priliku da dobiju kredit za otpočinjanje posla čak i bez prethodne poslovne istorije. Tu jedinstvenu uslugu u Srbiji na svom štandu obezbedila je Opportunity banka (OBS), jedna od vodećih institucija u svetu u oblasti mikrokreditiranja.

Metodologija OBS i njen lični pristup omogućava kreditiranje na osnovu dobre poslovne ideje, a u specijalnoj ponudi ove banke su takođe i mikro-biznis krediti koji se preduzetnicima nude uz promotivnu kamatu od samo 18 odsto.

„Trenutno su nam u fokusu sredine udaljene od velikih centara koje imaju veliki ekonomski potencijal, a malo pristupa potrebnim novčanim sredstvima zbog udaljenosti od gradova i nedostatka informacija o kreditima”, izjavio je Vladimir Vukotić, član izvršnog obora OBS odgovoran za poslovni razvoj „Zahvaljujući bogatom iskustvu iz sveta, možemo da i u Srbiji primenjujemo model mikrokreditiranja koji radi na poboljšanju socijalne slike u svim zemljama u kojima se primenjuje i direktno utiče na otvaranje novih poslova. Od 2002. godine, od kako poslujemo u Srbiji, OBS je uticala na održanje ili otvaranje oko 50 hiljada radnih mesta. Nadamo se da će Dani šljive doprineti da i u Osečini i okolini preduzetnici sa jasnim idejama započnu poslove kojima će izdržavati pre svega sebe i svoje porodice, ali i zaposliti dodatne radnike.”

Stručni savetnici za klijente OBS grade direktan, partnerski odnos sa klijentima, posećuju ih i uz ozbiljnu, dubinsku analizu projekta i poslovnog plana smanjuju rizik na minimum, što omogućava pouzdanu procenu uspešnosti poslovnog projekta. Ova banka, uprkos krizi, ne samo da ove godine nastavlja da sprovodi svoju politiku podsticaja mikro i malog biznisa nego je i pojačava, pa tako planira povećanje kreditnog portfolija u 2009. godine za 40 procenata, a planira se i uvođenje novih proizvoda.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…