infakt__frame.jpgKompanija „Telenor” danas je otvorila internet park na Trgu Desanke Maksimovic, gde ce do kraja septembra posetioci moci da koriste besplatan internet. Posetioci parka ce putem uredaja Telenor Connect moci da sa svojim lap topovima, kao i odredenim modelima mobilnih telefona pristupe internetu besplatno 24 sata dnevno.

Ana Vukotic, regionalni menadžer u „Telenoru” rekla je da ce internet park omoguciti Valjevcima da izadu iz svojih domova i kancelarija i da mogu napolju procitati svoje mejlove, ili posetiti neke internet stranice. Ovaj koncept je dobro poznat u svetu i imaju ga gradovi poput Njujorka, Londona i Pariza, a od prošle godine postoji i u Srbiji. Na ulazu u internet park postavljene su info table, tri klupe, kao i Connect aparat na drvenom postamentu, koji emituje bežicni internet.

Otvaranje Internet parkova po Srbiji podstice razvoj informaticke pismenosti i dostupnosti Interneta što vecem broju gradana. Telenorov 3G signal, koji obezbeduje brz Internet, danas stiže do gotovo 45 odsto stanovnika Srbije u više od 200 gradova i manjih mesta.

Telenor je sedmi po velicini svetski mobilni operator na svetu sa 168 miliona korisnika, od cega 2,831 milion u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije. Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvecom pojedinacnom investicijom u jugoistocnoj Evropi, Telenor zvanicno posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…