selo Resavica.jpgОпштина Осечина је снизила цену боравишних такси по дану и то са са 70 на 50 динара по особи за сваки дан проведен у туристичким објектима у општини и на 30 динара за боравак у сеоском подручју. Оваква одлука општине донета је у циљу подстицања развоја туризма у општини, а и у сусрет туристичко-привредној манифестацији “Сајму шљива 2009″, која ће по четврти пут бити одржана у Осечини, од 28.августа до 30.августа. Председник општине Осечина, Ненад Стевановић, каже да се локална самоуправа на такав корак одлучила како би у кризним временима грађанима Србије, боравак у осечинским туристичким објектима учинила приступачнијим.
“Пре свега желимо да подржимо даљу афирмацију етно туризма у нашем крају и да посетиоцима Подгорине пружимо доживљај аутентичне и изворне Србије, са свим њеним вредностима. Тако ће сви који се одлуче да макар крајем августа посете Осечину за време најзначајнијег домаће манифестације посвећене српској шљиви, моћи да пробају најбоље домаће производе од шљиве, суве шљиве и џемове, али и најбољу ракију шљивовицу у Србији, која ће бити изабрана у склопу манифестације”, каже Стевановић и истиче да ће паралелно са одлуком о сниженој цени боравишне таксе општина спровести низ активности на даљем развоју туристичке инфраструктуре и побољшању туристичке понуде општине Осечина.
У склопу тих активности планира се израда стратешких докумената општине на плану развоја, и то пре свега у области туризма који ће грађанима, посетиоцима, привредним субјектима и потенцијалним инвеститорима, Осечину учинити привлачнијом. Чиста природа, предивни предели, богатство изворима добре воде за пиће и укусним намирницама, које, у већини случајева, и без сертификовања могу да се сврстају у “”здраву храну”” изгледају скоро нестварно усред модерног света у коме живимо. Госте Осечине у домаћинствима очекују прави народни специјалитети, домаћи, свеже печен хлеб, кајмак, сир, вино и ракија, и, наравно, шљиве, сушене на јединствен и старински начин – каже између осталог председник Стевановић.  

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…