infakt__frame.jpgU sredu je Klub dobrovoljnih davalaca krvi zaposlenih u Zdravstvenom centru Valjevo organizovao redovnu godišnju akciju davalaštva, kojoj se odazvalo oko 30 članova. Osnivač i dugogodišnji predsednik Dušan Beljić, anestetičar, koji je krv dao čak 165 puta, sledeće godine odlazi u penziju, a Klub će voditi Goran Vesić, viši medicinski tehničar Službe psihijatrije.

Prema raspoloživim informacijama, ovo je jedini klub davalaca u zdravstvenim ustanovama. Osnovan je 1996. godine sa ciljem da podstakne i organizuje dobrovoljno davalaštvo u ZC Valjevo.

Klub organizuje godišnju akciju prikupljanja krvi svakog jula jer je to kritičan period, s tim što zaposleni po potrebi daju krv u Bolnici i učestvuju u akcijama Crvenog krsta.

Klub ima podršku Uprave ZC Valjevo, Sindikata zaposlenih u zdravstvu, u poslednjoj akciji i Sindikata nemedicinskih radnika. Novi predsednik Goran Vesić najavljuje da će u narednom periodu akcenat biti na popularizaciji davalaštva krvi među zaposlenima i podmlađivanju članstva.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…