m4.jpgRadovi na sanaciji klizišta na deonici Obilaznog puta M21 u Valjevu, čija je vrednost 40 miliona dinara, a koji se finansiraju iz sredstava JP „Putevi Srbije”, biće završeni za mesec dana. Radovi će podrazumevati skidanje sva tri sloja asfalta na ovoj deonici i izgradnju potpornog zida kako bi se sprečila dalja deformacija kolovoza. Gradilište na Obilaznom putu u Valjevu je obišao i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, zajedno sa državnim sekretarom ovog ministarstva Rajkom Perićem i direktorom JP „Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom.

Nakon obilaska gradilišta, ministar Mrkonjić sa saradnicima održao je sastanak sa rukovodstvom grada Valjeva i direktorima javnih komunalnih preduzeća. Gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević ovom prilikom je istakao da na regionalnim i magistralnim putevima na području grada ima dosta problema sa klizištima, koje smo sada, kada je završena projektna dokumentacija, u prilici da rešavamo.

Zamenik gradonačelnika Stanko Terzić govoreći o do sada, u saradnji sa ministarstvom za infrastrukturu, realizovanim projektima, ali i o planiranim investicijama, istakao je ovom prilikom da je grad Valjevo još prošle godine aplicirao sa dva projekata rekonstrukcije puta Dabića brdo-Divčibare, gde bi radovi trebalo da budu govotovi do kraja godine, kao i za projekat rekonstrukcije puta Valjevo-Rajković koji je u najvećoj meri završen. „Osim toga, planiramo da uradimo i rekonstrukciju pet lokalnih puteva na području grada Valjeva. Danas smo dobili ovlašćenje i dozvolu od ministra Mrkonjića, da objavimo javni tender vredan 20 miliona dinara, a potom i da krenemo u izgradnju ovih lokalnih puteva. Očekujemo da će nam ministarstvo do kraja godine odobriti i preostalih 20 miliona dinara. S obzirom na to da je ovo ministarstvo u ranijem periodu prenelo 10 miliona dinara gradskoj Direkciji u Valjevu za izgradnju balona na bazenu u Petnici, mi smo predložili da se ta sredstva preusmere za izradu projektne dokumentacije novog zatvorenog bazena koji je neophodan Valjevu. Takođe, očekujemo i finansijsku podršku u vrednosti od 10 miliona dinara od ministarstva za infrastrukturu u narednom periodu i za izradu projektne dokumentacije Hale sportova na lokaciji kod Poljoprivredne škole, koja bi bila prilagođena realnim potrebama grada Valjeva. Osim toga, u ovoj godini značajna bi bila i podrška u nastavku izgradnje vrelovoda kroz Pantićevu i Železničku ulicu u Valjevu, ali i za sanaciju posledica elementarnih nepogoda”, rekao je Terzić.

Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije” rekao je ovom prilikom u Valjevu da će biti gotova i projektna dokumentacija za put Valjevo-Loznica, i da je za radove na ovoj deonici iz sredstava Svetske banke opredeljeno 15 miliona dolara.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…