Dom kulture 1.jpgDrama “Ćeif”, sarajevskog autora Mirze Fehimovića sutra gostuje u Valjevu. Ova drama pobednik na konkursu za savremeni domaći dramski tekst na bosanskom i srpskom jeziku, koji su objavili Festival MESS i Beogradsko dramsko pozorište.

To je realistički komad o povratnicima u Sarajevo posle rata – o onima koji su se sklonili, “pobegli” i onima koji su ostali. Sećanja na mirnodopska ex-Yu srećna vremena; nostalgija i zapitanost zbog razloga zajedničke nesreće, ali i prebacivanja, osećaj krivice i straha od nerazumevanja do u finalu – mogućnosti oproštaja, isceljivanja – sve je izmešano ubedljivo i iskreno kroz male, ljudske priče – porodične, komšijske, čaršijske. Komad delikatno razlaže bosansku traumu kroz nekoliko isprepletanih sudbina, čisto i pomirljivo – bez osude ijedne nacije, jer svi su na svoj, sudbinski predodređen način, žrtve bolnog iskustva.
Slobodan Ćustić, Dušanka Stojanović, LJubomir Bandović, Radmila Tomović, Nebojša LJubišić, Sandra Bugarski. Cena ulaznice 500din.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…