Bolnica 3.jpgEdukativni centar Zdravstvenog centra Valjevo, Društvo psihoanalitičkih psihoterapeuta Srbije i Psihoterapijska sekcija Srpskog lekarskog društva, u ponedeljak 22. juna organizuju kurs sa međunarodnim učešćem „Edukativni procesi u psihoterapiji“. Predavači seminara će biti ugledni stručnjaci iz ove oblasti, a velika je čast što će učesnici seminara ovde imati priliku da čuju i jednog od najistaknutijih psihijatara sveta prof. dr Alana Tasmana, sekretara za edukaciju Svetske psihijatrijske asocijacije i bivšeg predsednika Američke psihijatrijske asocijacije Američkog udruženja direktora za psihijatrijski trening.

Prof. dr Alan Tasman je šef Katedre za psihijatriju i bihejvioralne nauke i direktor Laboratorije za kognitivne nauke Medicinskog fakulteta u Luizvilu (SAD). Predavač je i na Psihoanalitičkom institutu Cincinati. Dobitnik je priznanja „predavač godine“, koju mu je 2000. godine dodelila američka Asocijacija akademskih psihijatara, a jedan je od retkih koji su zaslužili priznanje Kraljevskog univerziteta psihijatrije Velike Britanije (2007. godine). Autor je tridesetak udžbenika i monografija, objavio je preko 150 publikacija i skoro 300 stručnih prezentacija. Njegov udžbenik „Psihijatrija“ proglašen je za „zlatni standard“ u toj oblasti medicine.

Pored profesora Tasmana, na seminaru „Edukativni procesi u psihoterapiji“ će govoriti prof. dr Zorka Lopičić, profesor Departmana za psihologiju i psihoterapiju Univerziteta Singidunum i Univerziteta Sigmund Frojd iz Beča, prim. dr Tija Despotović, predsednik Društva za grupnu analizu Beograd i dr Ivanka Jovanović-Dunjić, iz Instituta za Grupnu analizu Beograd, potom prim. dr Nevena Čalovska Hercog, direktor Asocijacije sistemskih terapeuta i dr Branka Stamatović Gajić, mr med.sci, kandidat u psihoanalitičkoj psihoterapiji i rukovodilac Edukativnog centra ZC Valjevo.

Prof. dr Alan Tasman trenutno je gost prof. dr Dušice Lečić-Toševski i Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu, a 23. juna će održati predavanje na Medicinskom fakultetu, gde će biti promovisan za gostujućeg profesora.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…