infakt__frame.jpgIstraživačka stanica Petnica konkurisala je kod Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo za Projekat izrade Vodiča kroz Internet kao informacioni resurs u obrazovanju: Web Odiseja 2010 – Školski Internet vademekum. Web Odiseja 2010 bi bila izrađena kao džepni priručnik za svakodnevnu upotrebu u školi. Planiran je tiraž od 3000 primeraka.
Izdanje bi bilo besplatno i slobodnno dostupno zainteresovanoj javnosti.

U okviru Letnje naučne škole u IS Petnica, tokom protekle nedelje osnovci su pohađali predavanja iz različitih naučnih oblasti, radili vežbe iz hemije, prisustvovali demonstracionoj vežbi speleologa u Peničkoj pećini i pratili predvanje iz astronomiju.
Tokom ove sedmice, radiće male seminarske radove iz onih naučnih oblasti za koje iskažu interesovanje, a na bazi literature iz petničke biblioteke.Planirano je izdavanje novina Letnje naučne škole, koje u potpunosti kreiraju i uređuju polaznici.
Kraj seminara je 13. juna.

Drugi vežbovni seminar hemije koji se realizuje od 4. do 13. juna i koji je namenjen savladavanju osnovnih laboratorijskih tehnika u okviru kursa iz analitičke hemije, ima za cilj da polaznici, kroz seriju predavanja i laboratorijskih vežbi savladaju osnovne tehnike laboratorijskog rada, upoznaju se sa planiranjem i postavkom eksperimenta, prikupljaljnjem i obradom dobijenih rezultata merenja.

Polaznice petničkih obrazovnih programa fizike i astronomije, Jelena Marković, Mina Spasić i Ivana Cvijović, inače maturanti Matematičke gimnazije iz Beograda, od jeseni će biti studenti poznatih visokoškolskih institucija u Americi i Velikoj Britaniji.
Jelena Marković je primljena na prestižni Institut tehnologije Masačusetsa (MIT), a Mina Spasić i Ivana Cvijović idu u Veliku Britaniju, u Kembridž. Sve tri devojke su dobile i stipendije za prvu godinu studija. Inače, Jelena i Mina su u Petnici od osnovne škole (Letnja naučna škola 2004. godine).

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…