zgrada MUP-a _Valjevo.jpgMinistarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije 7. juna ove godine obeležava Trojice kao Slavu Ministarstva i Dan policije. Kako je saopšteno iz PU Valjvo, ovaj praznik će se i ove godine obeležiti radno, u skladu sa merama za racionalno korišćenje sredstava. U okviru obeležavanja ovog značajnog datuma 7. juna će biti održana tradicionalna ceremonija polaganja cveća na grob Jakova Nenadovića, u porti crkve u Brankovini.

Ovoj svečanosti će prisustvovati najviši funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici lokalne samouprave, Vojske i druge istaknute ličnosti iz kulturnog i javnog života. Tom prilikom će biti položeno cveće i na grob naše pesnikinje Desanke Maksimović, a, kao i ranijih godina, biće organizovano i polaganje zakletve za policijske službenike Policijske uprave Valjevo koji su primljeni u službu između dva praznika.
Sportski dan je u utorak i sredu. Pored turnira u malom fudbalu na prostoru Vatrogasnog doma, na jezeru u Paljuvima kod Uba, u petak 12. juna, počev od ranih jutarnjih sati, organizovaće se takmičenje u sportskom ribolovu aktivnih i penzionisanih radnika Policijske uprave.
20. juna, biće organizovano polaganje cveća na grobove poginulih i preminulih pripadnika Ministarstva koji su život izgubili izvršavajući službene zadatke.

Centralna svečanost sa javnim prikazom osposobljenosti pripadnika Ministarstava uz uručenje nagrada najboljim pripadnicima, priznanja zaslužnim organizacijama i pojedincima koji su posebno pomogli rad Ministarstva i drugim prigodnim kulturnim programom, održaće se u nastavnom centru “Makiš” u Beogradu, u nedelju 7. juna 2009. godine sa početkom u 11,00 časova.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…