infakt__frame.jpgU nedelju, 14.juna 2009.godine, prvi put se sprovode neposredni izbori za članove Skupština mesnih zajednica. Izbori će biti održani u 21 mesnoj zajednici u kojoj je članovima istekao skupštinski mandat. U ostalim mesnim zajednicama izborne skupštine biće organizovane do kraja oktobra.

Pripremom i sprovođenjem izbora rukovodi izborna komisija mesnih zajednica, a na biračkim mestima izbore neposredno sprovode birački odbori. Kandidat za člana Skupštine MZ može biti svaki građanin koji ima biračko pravo i prebivalište na području mesne zajednice u kojoj se kandiduje. Kandidatura se podnosi izbornoj komisiji mesne zajednice sa izjavom o prihvatanju kandidature i uverenjem Gradske uprave da kandidat ima izborno pravo na teritoriji MZ u kojoj se kandiduje.

Obrasci se mogu dobiti u mesnoj zajednici ili u Odeljenju za imovinske poslove i opštu upravu (treći sprat) Gradske uprave Valjevo. Podnošenje kandidatura je do 6.juna, a na dan izbora (nedelja, 14.jun 2009.godine) biračka mesta će biti otvorena od 9 do 19 sati.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…