infakt__frame.jpgZbog povećanog broja nesreća u kojima stradaju motociklisti, policija do kraja meseca organizuje akciju “Kaciga glavu čuva”. Osnovni cilj je da se smanji broj saobraćajnih nezgoda, a saobraćajni policajci neće kažnjavati motocikliste, već će im ukazivati na važnost nošenja zaštitne kacige. Pokazatelji bezbednosti saobraćaja ukazuju na izraženo učešće vozača bicikla sa motorom i motocikla u saobraćajnim nezgodama koje se događaju na putevima u Republici, sa veoma teškim i opasnim posledicama.

Od početka godine do danas na našem području dogodilo se 30 saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovali vozači motora i motocikla, dok je u prošloj godini zabeleženo više od 100 nesreća, podaci su Odeljenja saobraćajne policije u Valjevu. Broj saobraćajnih nesreća u prošloj godini u Kolubarskom okrugu bio veći u odnosu na prosek u Republici, ali ohrabruje činjenica da sve više vozača motocikla koristi zaštitnu kacigu.

Od 31. maja pa do kraja sezone korišćenja bicikla sa motorom i motocikla, policijski službenici saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu ovih učesnika u saobraćaju u pogledu poštovanja saobraćajne signalizacije, tehničke ispravnosti i korišćenje svetlosno-signalnih uređaja, upotrebe zaštitne kacige i upravljanja pod dejstvom alkohola, uz preduzimanje svih zakonom propisanih mera odgovornosti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…