infakt__frame.jpgU zgradu Predsedništva Srbije u centru Beograda, oko podne ušao je čovek naoružan sa dve ručne bombe, a kako su preneli beogradski mediji reč je o Draganu Mariću, nekadašnjem vlasniku Grand Interleasinga iz Valjeva. Marić je ušao je u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu sa dve ručne bombe, uz pretnju da će ih aktivirati, ukoliko ne dobije “sudsko poravnanje”. Marić je, kako su objavili beogradski mediji u zgradu Predsedništva ušao kroz sporedni ulaz sa Andrićevog venca.

Marić je tokom pre podneva mejlom obavestio policiju da će naoružan ući u Predsedništvo. Razlozi napada su privatne prirode, jer ima nerešen slučaj sudskog poravnanja u Trgovinskom sudu. Pored policije, Marić je mejl prosledio na još 11.000 adresa, mahom državnih institucija i nevladinih organizacija. Marić je 2004. godine je 80 dana štrajkovao glađu pred zgradom Skupštine Srbije, nezadovoljan sudskim sporom.

Zgradu Predsedništva obezbeđuje Vojska Srbije, uz veći broj policajaca. Ulica Kralja Milana je ograđena žutom trakom i zaustavljen je saobraćaj. Građanima je zabranjen prolaz kroz prostor oko Predsedništva, a ispred zgrade su i kola hitne pomoći. U toku su pregovori da položi oružje.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…