opstina.jpgPrivredna delegacija iz Makedonije u čijem sastavu su predstavnici 19 preduzeća sa područja Privredne komore Prilep kao i predstavnici tog makedonskog grada doputovala je u Valjevo. Reč je o uzvratnoj poseti, a razgovaraće se i o mogućoj poslovnoj saradnji privrednika dve regije. Makedonski grad Prilep, već tradicionalno ima dobru saradnju sa Valjevom, a u poslednjih godinu dana, zahvaljujući pre svega angažovanju Regionalnih privrednih komora dva grada, stvoreni su uslovi da se konkretizuje saradnja ondašnjih i naših privrednika.

Kako je istakao gradonačelnik Prilepa Marjan Risteski Valjevo i Prilep su slični po mnogo čemu, što daje priliku da se učvrste tradicionalno dobri odnosi, ne samo u oblasti privrede, već i u sportu i kulturi.

Kako je istaknuto na današnjem skupu predstavnika Prilepa i Valjeva pozitivni primeri iz Valjeva gosti će preneti u svoju sredinu.
Gosti iz Prilepa tokom boravka posetili su gradsku Toplanu i Fabriku za proizvodnju vode na Pećini, a delegacije dve komore, nakon sastanka u Gradskoj kući, obišle su firme „Urban-tehnik“, „Gorenje“ i „Vujić“.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…