infakt__frame.jpgU prvom tromesečju ove, u odnosu na prošlu godinu, zabeležen je pad prodaje računara od 14 odsto, ali bez obzira na to, procene su da bi informatičko tržište do kraja godine moglo da zabeleži rast od osam odsto. U prodavnici računara Flet Computers kažu da se kriza oseća i da je ovaj period loš za prodaju računara.

Prema podacima Zavoda za statistiku, 40,8 odsto domaćinstava u Srbiji poseduje računar, 33,2 odsto koristi Internet-priključak, a broj korisnika globalne informatičke mreže u prošloj godini veći je oko 300.000. To može objasniti rastom BDP-a i životnog standarda građana, ali i padom cena računara. Sadašnje stanje i pad prodaje zahteva i promenu poslovne politike i olakšice za kupce.

Opstanak na tržištu u uslovima krize uslovljava smanjenje troškova, ali i kroz automatizaciju vođenja poslovnih knjiga što uslovljava i smanjenje broja radnika. Pored prodajnog objekta u Valjevu, Flet Computers je prisutan i u Lazarevcu koji je ekonomski jači.

Broj korisnika računara i Interneta svake godine u Srbiji konstantno raste, a podaci govore da oko 2,63 miliona građana svakodnevno koristi računar, što je oko trećina populacije.
Računari su danas važni za sve više ljudi i koštaju znatno manje nego na početku decenije. Poređenja radi, prosečan Pi-Si danas košta upola manje nego 2000. godine, a cene im i dalje padaju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…