crkva 1.jpgEpiskop valjevski Gospodin Milutin uputio je povodom velikog hrišćanskog praznika vaskršnju poslanicu čestitajući vernom narodu praznik nad praznicima Vaskrs, pobedu dobra nad zlom, pravde nad nepravdom, svetlosti nad tamom, života nad smrću.
-“Poznavati Vaskrs znači svim srcem poznati silu i veličinu Vaskrsenja Hristovog, postati novi čovek i svim srcem i pomislima blagodariti i proslavljati Gospoda zbog njegovog neizrecivog dara – dara Vaskrsenja i ljubavi. Hristos Vaskrse, neka se naša duša raduje u Gospodu, neka isčezne strah pred smrću, neka se naša srca ispune radosnom verom dok ćemo nakon njega i mi Vaskrsnuti. Danas se veseli Adam i raduje Eva. Raduju se sada apostoli što ugledaše svog Učitelja vaskrslog. Raduju se mironosice, što pronađoše živog Onoga Koga su smatrali mrtvim. Raduju se svi što u Njega veruju, znajući da on i svima nama Vaskrsenjem svojim daruje život večni. Poradujmo se i mi sa njima u dan ovaj, što ga Gospod dade, radujmo se i veselimo mu se! Danas obasjava Hristos čitav svet zracima Svoga Vaskrsenja, pokazuje slavu Svoga Carstva Večnog, daje nam da osetimo slast hrane rajske. Zracima svojim igra sunce u svitanje kao što je u utrobi zaigrao Jovan Preteča pozdravljajući Sunce Pravde što je iz groba zasjalo. Radujte se sva deco Pravoslavne Hristove Crkve! Veselite se svi u ovaj svetli dan Vaskrsenja!
Oprostimo jedni drugima sve boli i uvrede. Dan Vaskrsenja, prosvetlimo se slavom i oprostimo Vaskrsenjem jedan drugom i tako zapevajmo “Hristos Vaskrse iz mrtvih, smrću smrt uništi i onima koji su u grobovima život darova”. Svom sveštenstvu, monaštvu i verujućem narodu Eparhije Valjevske uz najradosniji pozdrav Hristos Vaskrse-Vaistinu Vaskrse”, kaže se u vaskršnjoj poslanici Episkopa valjevskog Gospodina Milutina.

Ponoćnu liturgiju na Vaskrs služiće episkop valjevski Gospodin Milutin. Jutrenje je u 4 sata, a druga sveta liturgija u nedelju od 9 sati ujutru. Bdenije je od 18 sati.Na Vaskršnji ponedeljak sveta arijerejska liturgija biće služena u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg od 9 sati. Tog dana je i slava Hrama.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…