toplana.jpgGrejna sezona u Valjevu zvanično je završena. Prema najavama iz gradske toplane do 1. maja stanovi i poslovni prostori u Valjevu biće zagrevani izuzetno u danima kada Republički hidrometeorološki zavod bude prognozirao srednju dnevnu temperaturu ispod 12 stepeni Celzijusovih.

Nakon završetka grejne sezone znaće se i kolika su tačno dugovanja građana jer je i tokom ove sezone bilo problema zbog rasta cene energenata. Nova cena grejanja koja je usvojena na kraju ove grejne sezone je 56,08 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora, dok je cena za poslovni prostor 112 dinara.

On naredne grejne sezone očekuje se da se cena grejanja formira po kilovatčasu jer su sve podstanice opremljene meračima isporučene toplotne energije, a građani će ugradnjom regulatora u svojim stanovima moći da utiču na potrošnju.

Nastavak toplifikacije grada predviđen je i programom poslovanja gradske toplane za 2009. godinu, a clj je da se po završetku sve tri faze, na sistem daljinskog grejanja priključi skoro 15 hiljada domaćinstava, što je oko 1 250 000 kvadradnih metara prostora.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…