infakt__frame.jpgUređena administracija, gde se svi papiri bez guranja i čekanja u redu dobijaju na jednom šalteru, jedna je od želja svakog građanina i privrednika. Državni zvaničnici Srbije najavili su reformu propisa i kada se ta reforma 2011. godine okonča, građani Srbije bi trebalo da dobiju upravo takvu evropski uređenu administraciju.

Uređenje oblasti važećih propisa bi trebalo da promeni i odnos državnih službenika prema građanima, jer se svakodnevno sreću državni službenici koji, izgleda, ne shvataju da su samo servis i na usluzi poreskim obveznicima od čijih para su i sami plaćeni. I Srbiji postoji oko 15.000 različitih zakona, podzakonskih akata i propisa od kojih bi jedna trećina trebalo da se ukine, a na taj načini administrativni troškovi bili bi smanjeni za 25 odsto.

Cilj Strategije za sprovođenje sveobuhvatne reforme propisa je da se van snage stave svi nepotrebni zakonski propisi, kao i da se tekstovi prikupljenih propisa uključe u Elektronski registar kako bi se poboljšala njihova dostupnost javnosti i olakšalo poslovanje preduzetnicima i kompanijama u Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…