Opstina zgrada 5.jpgProlećna akcija čišćenja kabastog otpada uspešno je započeta protekle subote, kada je JKP „Vidrak” samo sa osam divljih deponija iz Valjeva i okoline uklonio preko 370 kubika raznovrsnog otpada. Građani su se odazvali akciji i izneli preko 80 kubika kabastog smeća do najbližeg kontejnera, a radnici „Vidraka” dolazili su i na kućne adrese po pozivu.
U akciju se uključilo i građevinsko preduzeće „Ingrap Omni” sa dva bagera i četiri kamiona čime je posao brže obavljen.

„Vidrak”, „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva” i grad Valjevo nastavljaju ovu ekološku akciju sutra (subota, 28.3.2009.) i prve subote u aprilu kada će građani u terminu od 8.00-14.00 časova moći da odlože kabasto smeće kod najbližeg kontejnera. Ukoliko to nisu u mogućnosti radnici „Vidraka” će dolaziti na kućnu adresu nakon poziva na broj telefona 220-941.

„Velike deponije su očišćene i sanirane, kako je i planirano. Samo sa divlje deponije „Senjevac” na gradsko smetlište odvezeno je rekordnih 88 kubnih metara smeća, sa deponije u „Đenovcu” 74, a sa lokacije na Lozničkom putu na izlasku iz grada, 66 kubika smeća”, rekao je Živko Vidić, šef radne jedinice za iznošenje smeća JKP „Vidrak”.
„Na žalost, divlje deponije u gradu i okolini niču vrlo brzo nakon našeg čišćenja i zbog toga moram da apelujem na naše sugrađane da promene loše navike i da se u što većem broju priduže akcijama koje su usmerene na očuvanje životne sredine”, naglašava Vidić.

Akcijom iznošenja kabastog otpada Valjevo se pridružilo nacionalnoj akciji „Očistimo Srbiju” koju sprovodi Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja u ovoj godini. Cilj je podizanje ekološke svesti građana Srbije uz zajedničke akcije očuvanja životne sredine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…