opstina.jpgSve službe lokalne administracije u Valjevu danas su neometano radile i građani su mogli da ulaze u zgradu Skupštine grada jer su pripadnici policije obezbeđivali prostor u i oko zgrade i na taj način sprečili da pojedini pripadnici Udruženja boraca rata od 1990. godine blokiraju rad gradskih službi. Ratne veterane koji su drugi dan za redom pokušali da blokiraju zgradu Gradske uprave u Valjevu policija je puštala da uđu samo pojedinačno.

Oko 50-tak veterana, bez incidenata, vrlo brzo napustilo je prostor ispred gradske uprave i prošetalo centralnom ulicom Valjeva do Opštinskog suda gde je podneto oko 2.000 tužbi protiv države Srbije zbog neisplaćenih ratnih dnevnica za učešće u oružanim sukobima na Kosovu 1999. godine.

Ratni veterani su juče četiri sata držali u blokadi opštinsku zgradu nezadovoljni tim što niko iz Vlade Srbije nije došao, kako im je 5. marta bilo obećano, da pregovara sa njima o isplati ratnih dnevnica.

Zbog toga su protest radikalizovali i deblokadu Gradske uprave uslovili dolaskom srpskog premijera Mirka Cvetkovića ili potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića.

Veterani u Valjevu protestuju nekoliko meseci, uz povremene blokade zgrade Skupštine grada i Opštinskog suda. 5. marta na sat i po vremena blokirali su i zasedanje gradskog parlamenta, kada je dogovren sastanak rezervista sa “nekim iz Vlade Srbije”.

Kako se ni posle deset dana u Valjevu nije pojavio niko od vladinih funkcionera, veterani sada traže da pregovaraju isključivo sa Cvetkovićem ili Đelićem.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…