petnicko jezero.jpgIako stručnjaci i političari tvrde da je štednja neophodna i da svetska kriza donosi besparicu veliki broj Valjevaca nije se odrekao letovanja kažu u turističkim agencijama. Za razliku od prethodnih godina, interesovanje za letovanja su počela još krajem decembra, tako da u većini turističkih agencija aranžmani za predsezonu u Grčkoj gotovo da su rasprodati.

Povoljne cene aranžmana u ovo doba godine značajna su pogodnost zbog koje se veliki broj turista odlučuje za letovanje u junu. Pored toga, junski dani prijatniji su za sunčanje i šetnju, a velikih gužvi, karakterističnih za glavnu letnju sezonu, gotovo da nema.

Tokom proleća i početkom letnje sezone veliki broj agencija nudi i obilaske gradova Evrope, ali u agencijama ističu da interesovanja za prolećna putovanja gotovo da i nema.

Hotelijeri u Crnoj Gori tvrde da se cene letovanja neće menjati u odnosu na prošlu godinu. Privatni smeštaj koštaće od pet evra u Čanju do 20 evra u Budvi, a od 50 do 70 u hotelima sa četiri ili pet zvezdica. A da li će posebne takse za ulazak u Crnu Goru i zabrana unošenje hrane važiti i ovog leta ostaje nam da vidimo, jer prema najavama crnogorskog ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrije Lompara ekološka taksa za ulazak u Crnu Goru biće ukinuta. Kako je Lompar istakao Crna Gora nastoji da što više pojednostavi dolazak turista u Crnu Goru. Prema podacima Auto-moto saveza Srbije, ekološka taksa za ulazak u Crnu Goru iznosi od deset evra za putnička vozila sa najviše osam sedišta do 150 evra za teretna vozila teža od 12 tona.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…