penzioneri.jpg
Сви који имају пуни радни стаж, без обзира на уплаћене доприносе, имаће услов за пензију, одлучила Влада Србије. То ће омогућити ефикасније доношење решења о пензионисању, каже директор Фонда ПИО Горан Лончар.

Влада Србије прихватила је иницијативу да се свима који имају пун радни стаж омогући одлазак у пензију на основу стажа уписаног у радну књижицу без обзира да ли су им уплаћивани сви доприноси, рекао је директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Горан Лончар.

Лончар је у интервјуу “Гласу осигураника” прецизирао да би се у том случају висина пензија утврђивала према уплаћеном доприносу, а не према годинама радног стажа, све док послодавци не уплате заостале доприносе.

“Тако они не би били принуђени да чекају да напуне године живота да би се пензионисали, а ми ћемо много ефикасније доносити решења на основу података у фондовској евиденцији”, објаснио је Лончар.

Лончар је додао да процедура која би све то омогићила мора да буде утврђена изменама Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…