infakt__frame.jpgU ponedeljak 24. novembar 2008. od 19:00 sati u Svečanoj sali Valjevske gimnazije održaće se dvadeset prvi koncert Nacionalne koncertne sezone. Nastupiće Vesna Đokić na klaviru.

Program koncerta:
-J. S. Bach
Tokata BWV 914 e-moll
-F. Chopin
Skerco op.31 br.2 b-moll
-F. Liszt
Sonata-Fantazija “Poslije čitanja Dantea”
-F. Bussoni
Cakona d-moll

Vesna Đokić je rođena 19. 12. 1986. god. u Nikšiću, i tamo je završila nižu muzičku školu u klasi nastavnice Ljiljane Jovović. Sa 12 godina upisuje srednju muzičku školu u Podgorici u klasi profesorice Anke Asanović, a sa 16 godina Muzičku akademiju u Cetinju prvo u klasi profesora Borisa Kraljevića, a potom u klasi profesora i dekana te institucije, gospodina Vladimira Bočkarjova. Trenutno završava specijalističke studije klavira na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu u klasi redovnog profesora Aleksandra Serdara.
Dobitnik je više priznanja i nagrada. Više godina je bila laureat svoje kategorije na nivou Crne Gore. Bila je prvonagrađena u Šapcu, Nišu (laureat), trećenagrađena na međunarodnom takmičenju Petar Konjović u Beogradu, na kojem je osvojila i nagradu SOKOJ-a. Na međunarodnom takmičenju u Ročesteru (Njujork) osvojila je specijalnu nagradu. Kao najbolji student cetinjske muzičke akademije bila je stipendista Crnogorske Akademije Nauka i Umjetnosti, iz istog razloga je dobitnik nagrade grada Cetinja, kao i nagrade grada Nikšića, koja se ove godine dodjeljivala u okviru septembarskih dana kulture u Nikšiću.
Pohađala je više majstorskih kurseva kod priznatih domaćih i stranih klavirskih pedagoga: Vladimir Ovčinjikov, Mihail Trošičkin, Eugen Inđić, Kemal Gekić…
Aktivno koncertira kao solo i kamerni muzičar. Održala je više koncerata u zemlji i inostranstvu (Ročester, Pariz, Rim, Podgorica, Cetinje, Bar, Kotor, Valjevo, Vršac, Beograd…..), a trenutno je angažovana u okviru Nacionalne koncertne sezone.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…