infakt__frame.jpgBroj zaposlenih u lokalnoj samoupravi u roku od četiri godine od stupanja na snagu novog zakona, kojim će biti rešeno pitanje statusa zaposlenih u lokalnoj samoupravi, trebalo bi da bude smanjen sa 22.000 na 12.000. To se pokazalo kao neophodna mera, jer je „praksa pokazala da svaka promena vlasti dovodi do povećanja broja zaposlenih u lokalnoj samoupravi”. Čini se da je kriterijum za zapošljavanje bio upravo političke prirode. Zato je važno da se zakonom ograniči broj zaposlenih u lokalnoj samoupravi, koji bi odgovarao nekim standardima, u odnosu na broj stanovnika opštine. Jedan broj zaposlenih će otići u penziju, a drugi putem socijalnog programa.

Što se tiče smanjenja broja zaposlenih u valjevskoj Gradskoj upravi, gradonačelnik Zoran Jakovljević je rekao da za sada neće biti racionalizacije i otpuštanja iako je trenutno u upravi zaposleno 250 radnika, a standard u većini zemalja jeste da broj zaposlenih iznosi jedan promil od broja stanovnika. To znači da Uprava grada Valjeva ne bi trebalo da ima više od 120 zaposlenih. U toku je i reorganizacija uprave, ali da to ne podrazumeva i otpuštanja zaposlenih.

U gradskoj upravi do kraja godine se očekuje završetak sistematizacija radnih mesta, tako da će se znati da li svi radnici uprave ispunjavaju uslove predviđene za određeno radno mesto.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…