muzej.jpgZa prvih 10 radnih dana novembra u Narodnom muzeju bilo je 770 posetilaca. Pored učenika valjevskih osnovnih škola, muzej su posetili i prosvetni radnici, učesnici seminara i predavanja i gosti grada, a zanimljivo je i povećanje broja pojedinaca kojih je u ovom periodu bilo čak 220.

Osim toga, Valjevska gimnazija, Druga i Šesta osnovna škola i fakultet Alfa univerziteta (bivši BK) naručili su godišnje pretplatne ulaznice za svoje učenike, odnosno studente.

Narodni muzej je sproveo i anketu među 200 prosvetnih radnika, posetilaca i slučajnih prolaznika. Rezultati istraživanja među nastavnicima pokazuju da najveći broj njih nije ranije obišao postavku i nije dovodio učenike u Muzej. Međutim, svi koji su obišli postavku, prosvetni radnici i drugi posetioci, imaju veoma pozitivne utiske i tvrde da će doći ponovo. Slična situacija je kod anketiranih prolaznika: građani koji su videli postavku oduševljeni su, dok su skeptični oni koji to nisu učinili. To potvrđuje polaznu pretpostavku kampanje – prvenstveno direktan uvid u postavku razbija stereotip o Muzeju kao dosadnom i neprivlačnom prostoru.

Aktivnosti kampanje “Da li ste bili u Vašem Muzeju?” ponovo će biti intenzivirane sledeće nedelje predavanjem o leptirima, otvaranjem izložbe posvećene španskim borcima, šahovskom simultankom i žurkom za stariju generaciju u klubu Muzeja.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…