mladicvel.jpgPripadnici Žandarmerije okončali potragu za haškim beguncima, tokom koje su pet sati u blokadi držali fabriku prozora i upravnu zgradu kompanije “Vujić” u Valjevu. Vlasnik fabrike demantuje da je ikada video Ratka Mladića. Policija odnela desetak fotografija na kojima se vidi vlasnik te fabrike Vidoje Vujić i “nekoliko haških optuženika”, ali ne i bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić.

Pripadnici Žandarmerije su u 10 časova došli u fabrički krug u nekoliko službenih džipova. Žandarmerija je, istovremeno, blokirala i porodične kuće braće Vidoja i Vladislava Vujića, koje su nalaze u blizini fabrike. Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić potvrdio je da je akcija žandarmerije bila deo “sveobuhvatne akcije potrage za haškim beguncima”.

Akcija je sprovodena po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, a u vezi potrage za haškim beguncima, njihovim pomagačima i finansijerima. Meta potrage su bili ratni komandant vojske Srba u Bosni Ratko Mladić i mreža podrške natraženijem haškom beguncu.

Akcija žandarmerije usledila je svega nekoliko dana nakon što je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio da je u toku “primena velikog i sveobuhvatnog plana koji Srbija primenjuje na hapšenju preostale dvojice haških optuženika, Ratka Mladića i Gorana Hadžića”.

Valjevski region bio je prethodnih godina često pominjan kao mesto na kojem se navodno sakrivao najtraženiji haški begunac, nekadašnji ratni komandant Vojske Republike Srpske, general Ratko Mladić.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…