infakt__frame.jpgGradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević boraviće ove sedmice u Belgiji, gde će učestvovati u Radionici o programima zaštite životne sredine u zemljama Zapadnog Balkana i Azije- očekivanjima i perspektivama posle 2010. godine, koja se održava 5. i 6. novembra u Briselu.

Ovaj skup organizuje češko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, Regionalni centar za zaštitu životne sredine za Centralnu i Istočnu Evropu i češka Kancelarija za istraživanje i razvoj, uz pomoć Stalne delegacije Češke Republike u Evropskoj Uniji .

Cilj skupa je predstavljanje, kako bilateralnih, tako i aktivnosti Evropske komisije u regionima i buduće perspektive i potrebe zemalja korisnika. Biće reči i o mogućnostima pružanja pomoći Evropske komisije i zemalja članica državama koje učestvuju u projektima vezanim za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević i tehnički direktor JKP „Kolubara“ Milan Milutinović upoznaće prisutne o mogućnostima za međuregionalnu saradnju u Srbiji. Prezentacijom Valjeva i Kolubarskog okruga biće predstavljen Lokalni ekološki akcioni plan i budući prioritetni projekti vezani za unapređenje situacije u oblasti ekologije i zaštite životne sredine u ovom kraju. Neke od tema su izgradnja regionalne deponije, vodosnabdevanja i toplifikacije grada.

Na skupu će govoriti članovi Evropskog parlamenta, Evropske komisije, predstavnici nadležnih ministarstava Češke, Srbije, Crne Gore i Mongolije i kompanija koje su angažovane na ovim projektima.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…