infakt__frame.jpgSavet za bezbednost na čelu sa gradonačelnikom koji će sprovoditi Strategiju za unapređenje bezbednosti grada je konstituisan i ono što se u gradu očekuje je da se započne sa konkretnim aktivnostiva. Članovi Saveta su predstavnici policije, pravosuđa, zdravstva, socijalne zaštite.

Problemi bezbednosti u Valjevu nisu ni veći ni manji nego u drugim gradovima u Srbiji. Grad je konkurisao i za projekat uvođenja video nadzora, a nakon postavljanja spoljašnjeg video nadzora po gradskim školama, radi se i na uvođenju unutrašnjeg video nadzora.

Nijedan od segmenata koji ugrožavaja bezbednost grada i koji je prepoznati kao problem ne može se izdvojiti kao prioritetan, već je svaki veoma bitan i na svaki će se podjednako obratiti pažnja.
Inače, izrada Strategi za unapređenje bezbednosti je sastavni deo programa “Bezbedniji gradovi” koji se sprovodi u saranji sa UN HABITAT-om.
Strategija za unapređenje bezbednosti bavi se problemima koji se odnose na sve vidove i manifestacije kriminala kao i ostale aspekte bezbednosti poput nasilja i zlostavljanja na teritoriji opštine Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…