infakt__frame.jpgU prvih devet meseci ove godine zbog zagađenja životne sredine u Srbiji je podneto 18 krivičnih prijava, 109 prijava za privredni prestup i više od 700 prijava za prekršaje, podaci su ministarstva zaštite životne sredine. Ovo ministarstvo je u saradnji sa OEBS-om do sada održalo i 4 treninga za predstavnike pravosudnih organa u cilju edukacije sudija i tužilaca u ovoj oblasti kako bi se ubrzali sudski procesi.

U ministarstvu se nadaju da će ubuduće biti izricane oštrije kazne, ali se dosta radi i da se izmeni odnos građana i preduzeća po pitanju zaštite životne sredine. Uskoro se očekuje pokretanje akcije “Očistimo Srbiju”’.

Srbija je u oblasti zaštite životne sredine u potpunosti Zakone uskladila sa evropskim zakonima. Pored 4 zakona koja su doneta još 2004. godine očekuje se donošenje još desetak pravnih akata koja se odnose na zaštite životne sredine, a u ministarstvu kažu da imaju obećanja da će se ti zakoni naći pred poslanicima u Skupštini Srbije tokom jesenjeg zasedanja.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…