is_petnica.jpgU IS Petnica ove sedmice održaće se pet seminara za srednjoškolce, kamp petničke meteorske grupe, a održaće se i niz jednodnevnih seminara za osnovce sa teritorije grada Valjeva.

Zajednički seminar geologije i hemije voda organizuje se, u periodu od 5. do 12. oktobra, na temu Zemlja – procesi, pojave, ljudi. Pored predavanja, polaznici će raditi vežbe iz kartiranja i elaborat vežbi na više zadatih tema.

Prvi jesenji seminar hemije realizuje se na temu Hemija kompleksnih jedinjenja. Temu su predložili sami polaznici za vreme letnjih seminara, a na osnovu njihovog interesovanja za ovu oblast hemije. Deo vremena rezervisan je za vežbanje zadataka iz hemije, a razgovaraće se i o planovima polaznika za narednu godinu.

Drugi jesenji seminar istorije realizuje se pod naslovom Od jutra do večeri: svakodnevni život u prošlosti. Ova tema nije posebno zastupljena u redovnom školskom gradivu, pa je stoga i izabrana da bi polaznicima približila društvenu istoriju.

Petnička meteorska grupa će, u Petnici, od 6. do 10. oktobra, vršiti posmatranje meteorskog roja Drakonidi. Meteori koji pripadaju ovom roju su izuzetno spori, što može biti od pomoći pri razlikovanju od sporadičnih meteora. Očekuju se relativno dobri uslovi za posmatranje, a vreme maksimuma, koje je, inače, određeno analizom dešavanja u proteklim godinama, je 8. oktobra.

Valjevski osnovci
U okviru projekta Unapređenje znanja učenika VII i VIII razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Valjevo, tokom oktobra, u IS Petnica, realizovaće se pet jednodnevnih seminara za osnovce. Cilj programa je podsticanje samostalnog rada i samoobrazovanja učenika, produbljivanje njihovog znanja i obogaćivanje iskustva u domenu prirodnih i humanističkih nauka, tehnologije i istraživačkog rada. U sredu, 8. oktobra, na programu su geo-nauke, geografija, arheologija i istorija.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…