mladi recitatori.jpgPod sloganom “”HAJDE DA RASTEMO ZAJDNO” danas je svečano otvorena Dečja nedelja. Tokom 6 dana trajanja održaće se brojni programi za decu, izložbe, pozorišne predstave i edukativna predavanja. Otvarajući manifestaciju u školi OŠ Vladika Nikolaj Velimirović, predsednik organizacionog odbora manifestacije dr Zaven Der Hazarjan je rekao da iako je Konvencija o pravima deteta kod nas ratifikovana još 80-tih godina, odrasli još uvek ne prepoznaju decu kao subjekte prava prema državi.

U svim valjevskim vrtićima i školama mališani su danas zasaditi i drvo generacije, a tokom dana priređene su i izložbe dečjeg stvaralaštva, a Zavod za javno zdravlje i Crveni krst za prvake u OŠ Vladika Nikolaj Velimirović organizovali su i predavanje na temu Kad su ruke čiste-tad i zdravlje raste.

Škola domaćin Dečje nedelje na poklon je dobila skener. Pokloni su obezbeđeni i za specijalno odeljenje u OŠ Nada Purić kao i za .škole na seoskom području koje su uključene u manifestaciju. Inače, Dečja nedelja u Valjevu se organizuje po 12 put, a pod pokroviteljstvom grada Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…