NSZ..jpgNacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa firmom «TERMOELEKTRO» AD organizuje i izvodi stručnu obuku za 50 nezaposlenih lica za poslove atestirani zavarivač-monter.
Prema konkursu uslovi za pohađanje obuke su:
– da nezaposleno lice ima najmanje III stepen stručne spreme mašinske, odnosno metalske struke, zanimanja bravar, automehaničar, metalostrugar, metalobrusač, precizni mehaničar, limar…
– da ima od 18 do 35 godina
– da je odgovarajuće zdravstvene i psihofizičke sposobnosti
– da aktivno traži posao
– da nije koristili sredstva za obuke za poznatog poslodavca.

Obuka traje 640 časova, odnosno 4 meseca, a izvodi je «Termoelektro» AD, Radna jedinica «Školski centar» u Valjevu.

Troškove organizovanja i izvođenja obuke snose Nacionalna služba za zapošljavanje i «TERMOELEKTRO» AD iz Beograda.

Kandidati za vreme obuke nisu u radnom odnosu i primaće novčanu pomoć u skladu sa aktima NSZ, kao i naknadu troškova prevoza u javnom saobraćaju, u visini najjeftinijeg sredstva javnog prevoza.

Kandidatima sa prebivalištem izvan Valjeva «Termoelektro» AD obezbeđuje smeštaj, ishranu (topli obrok i lanč paket).

Kandidat koji uspešno završi obuku dobija uverenje o osposobljenosti za atestiranog zavarivača-montera, koje izdaje «Termoelektro» AD Beograd i zasniva radni odnos na neodređeno vreme u ovom preduzeću na nekom od njegovih gradilišta u Beogradu, Obrenovcu, Lazarevcu, Pančevu, Kostolcu, Smederevu, Novom Sadu, Valjevu i Ubu.

Informisanje zainteresovanih nezaposlenih lica koja ispinjavaju navedene uslove biće održano 16. oktobra 2008. godine u 11 sati u Filijali za zapošljavanje Valjevo.

Na razgovor je potrebno poneti ličnu kartu i uput za uključivanje na dodatno obrazovanje i obuku ili izvod sa evidencije nezaposlenih lica, sa naznakom «za obuku za zavarivače», izdat od strane nadležnog savetnika.

Podsećanja radi, zavarivači su deficitaran kadar, pa su za potrebe tržišta ovakve obuke i do sada organizovane, a jedna od njih uspešno je završena u avgustu ove godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…