Skola klupe.jpgPoljoprivredna škola danas je proslavila svoj jubilej, odnosno 85 godine potojanja od kako je ustanovljena kao srednjoškolska obrazovna institucija. Poljoprivredna škola danas poseduje moderna nastavna sredstva za izvodenje prakticne nastave i vežbi. I pored tog osavremenjavanja, zadržala je strucni aspekt. Školu pohada 615 ucenika i ima 78 zaposlenih, a nastava se pored kabinetskog rada odvija i na oko 70 hektara školske ekonomije.

Tradicija obrazovanja poljoprivrednih prizvodaca u Valjevu datira još od 1898. godine tako da Poljoprivredna škola obeležava i taj jubilej, 110 godina organizovanog obrazovanja poljoprivrednih proizvodaca.
Osnovni cilj škole je pre svega edukacija ali i adekvatna praksa odnosno poljoprivredna škola evropskog tipa. Poslednjih godina u školi su aktivne i brojne sekcije.

U Poljoprivrednoj školi ne odustaje se ni od završetka projekta izgradnje ucenickog doma gde ce smeštaj moci da nade više od 100 ucenika, a sadržace i restoran sa kuhinjom i sve druge neophodne sadržaje za smeštaj ucenika.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…