okruzni_sud.jpg“Zaštita intelektualne svojine” bila je tema seminara koji je održan u Valjevu za sudije i javne tužioce sa područja Valjeva i Šapca održan, a organizatori su bili Okružni sud Valjevo i Regionalna privredna komora.
U nadležnosti Zavoda za intelektualnu svojinu Srbije su industrijska svojina i autorska i srodna prava. Kao ustanova koja se bavi zaštitom industrijske svojine, koja podrazumeva zaštitu patenata, žigova i geografskih oznaka porekla, kao i zaštitom intelektualne svojine koja obuhvata zaštitu duhovnog i kulturnog stvaralaštva tj. autorskih prava, Zavod posvećuje pažnju i edukaciji privrednika i pravosudnih organa o ovoj važnoj i malo poznatoj oblasti.

Istaknuto je i da je intelektualna svojina najskuplja roba na svetu i da ni jedna zemlja ne može postati član Svetske trgovinske organizacije, a da nije rešila pitanje zaštite intelektualne svojine kod nadležnih svetskih institucija.

Predavači na daanšnjem seminaru su bili istaknuti pravni stručnjaci iz prava industrijske svojine oblasti koja se sve češće pojavljuje u praksi u radu sudova i javnih tužilaštava na naša dva područja, Valjeva i Šapca.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…