etno.jpgMilovan Marković iz Demokratske stranke, bivši direktor Direkcije za izgradnju Valjeva, zameniće najverovatnije Milanka Šarančića na mestu generalnog direktora „Železnica Srbije“.
Ostala rukovodeća mesta u ovom javnom preduzeću, kako prenosi „Blic“, trebalo bi da pripadnu kadrovima iz Socijalističke partije Srbije.

Iako je prema prvobitnom dogovoru mesto generalnog direktora bilo rezervisano za socijaliste, na poslednjem sastanku Borisa Tadića sa Ivicom Dačićem lider demokrata je insistirao da DS rukovodi ovim velikim sistemom. Socijalistima bi u slučaju Markovićevog postavljanja za generalnog direktora, pripala mesta zamenika direktora i predsednika Upravnog odbora „Železnica“.

Za predsednika UO, kao mogući kandidat se pominje Slobodan Radosavljević, a na mestu zamenika generalnog direktora socijalisti žele da zadrže Predraga Vukadinovića. I Radosavljević i Vukadinović su socijalistički kadrovi, koji su došli na železnicu u vreme Milomira Minića i oni zapravo predstavljaju kontinuitet u rukovođenju ovim preduzećem još od vremena Miloševića. To je upravo i sporna tema u čitavom aranžmanu. Naročito je sporno postavljenje Vukadinovića, koga poznavaoci prilika na železnici pamte po učešću u životnom osiguranju oko 2.000 nepostojećih radnika, od kojih je korist imalo osiguravajuće društvo.
O tome ko će rukovoditi ovim javnim preduzećem znaće se odmah posle vikenda, a nije isključena i mogućnost da jedno od važnih mesta pripadne i kadrovima iz Dinkićeve stranke G17 plus.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…