infakt__frame.jpgPet odbornika SRS u Skupštini grada Valjevo podnelo je zahtev da se osnuje novi odbornički klub Napred Srbijo i svoju podršku daju Tomislavu Nikoliću, saopšteno je danas na konferenciji za novinare. Dragan Popović, šef odborničke grupe radikala matra da je nedopustivo da se iz Beograda šalju naredbe kome će lokalni odbori dati podršku i da je to vreme prošlo, da se mora preispitati politika stranke koja se neminovno vremenom mora menjati i prilagođavati uslovima u Srbiji, kao i da je nedopustivo da se stranka uvek posle izbora nalazi u vrhu, ali nikad na vrhu.

Gradski odbor zahtevaće da se održi vanredan kongrs radikala gde će učesnici, predstavnici svih opštinskih i gradskih odbora doći do rešenja u sukubu u vrhu stranke. Sličan zahtev uputiće i OO iz Osečine i Uba, a stav za sada nisu zauzeli opštinski odbori u Mionici i Lajkovcu.

Popović je danas najavio i da će podršku Tomislavu Nikoliću dati i Aleksandar Vučić, a da se gradska politika svih odbornika SRS neće menjati. Zbog sukoiba u vrhu stranke najavljeno je i povlačenje iz političkog života nekih dugogodišnjih radikala, a vraćanje poslaničkog mandata Verana Panića Popović je ocenio kao ličan čin i nemogućnost usklađivanja rada u advokatskoj kancelariji i obaveza u Skupštini Srbije.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…