infakt__frame.jpgPolicijski službenici Sektora unutrašnje kontrole policije Ministarastva unutrašnjih poslova Republike Srbije su Okružnom javnom tužilaštvu u Valjevu podneli krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Valjevu, Milete B. (1963), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja a protiv Saše D. (1971) iz Valjeva podneta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i krivično delo zloupotreba službenog položaja pomaganjem, saopšteno je danas iz PU Valjevo.

U saopštenju se navodi da suosumnjičeni u toku noći 07/08.07.2008. godine, otišli do kombi vozila Andrije J. iz Valjeva i ispod vozačevog sedišta ostavili četiri manja paketića opojne droge kokain. Posle kraćeg vremena Mileta B. se sa dvojicom kolega vratio do vozila i izvršenim pregledom pronašao ostavljenu drogu. Andrija i Žarko J. su dovedeni u službene prostorije PU Valjevo i saslušavani na okolnosti posedovanja opojne droge. Na ovaj način Mileta B. je iskorišćavajući službeni položaj, teže povredio prava Andrije i Žarka J. u čemu mu je pomagao pomenuti Saša D.

Rešenjem načelnika Policijske uprave Valjevo, Mileta B. je zbog teške povrede službenih dužnosti privremeno udaljen sa radnog mesta do okončanja disciplinskog postupka, kaže se u saopštenju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…