infakt__frame.jpgU četvrtak 7. avgusta 2008. godine sa početkom u 20 sati, u okviru manifestacije Tešnjarske večeri u Internacionalnom umetničkom studiju “ Radovan Trnavac Mića “ biće otvorena samostalna izložba japanskog umetnika Riuicija Jahagija, pod nazivom “ Riuici Jahagi- u vcremenu sadašnjem “. Predstavljenje gospodina Jahagija valjevskoj i srpskoj publici u galeriji Studija je ujedno i premijerno izlaganje njegove umetnosti na evropskom kontinentu.
Riuici Jahagi je rođen 1967. godine u gradu Kavasakiju u Japanu. Diplomirao je 1995. godine na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Kanazavi na odseku za vajarstvo. Od 1995. godine živi i radi kao profesor u Meksiku, gde predaje vajarstvo na univerzitetu Verakruz. Počeo je da izlaže 1992. godine i od tada je prezentovao svoje radove samostalno i grupno preko 100 puta širom Japana, Kine, Vijetnama, Tajlanda i Meksika.
Reč je o svestranom umetniku, nezvaničnom ambasadoru kulture svoga naroda širom sveta, koji se pored vajarstva uspešno bavi slikarstvom, instalacijama i fotografijom. Često se na njegovim radovima uočava i preplitanje orijentalnih i motiva moderne, s tim što je krajnja impresija da na njegovim delima orijentalno jeste moderno.
Japanski umetnik Riuici Jahagi će srpskoj predstaviti slike inspirisane svakodnevnim cvećem, za koje on kaže da je reč o biljkama koje smo mi transformisali i koje zahvaljujući toj transformaciji nastavljaju da cvetaju i nikada ne uvenu u našoj svakodnevnici. Celokupnu kolekciju radova izloženih na ovoj izložbi Jahagi će ostaviti na Studiju i gradu Valjevu.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…